جوش شیرین ماده ای است، شیمیایی که با طبیعت و ساختار بدن انسان سازگاری ندارد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، کارشناس ارشد بهداشت محیط این مرکز آموزشی و درمانی اظهار داشت: جوش شیرین در مواد غذایی برای سلامتی مضر بوده و استفاده از آن در مواد غذایی ممنوع می باشد.
حمید حکمت منش ابراز داشت: جوش شیرین ماده ای است شیمیایی که با طبیعت و ساختار بدن انسان سازگاری ندارد. جوش شیرین همان سدیم بی کربنات است که به صورت کریستال جامد و سفید رنگ و پودری است.
جوش شیرین در تهیه مواد غذایی ممنوع بوده متاسفانه بعضی افراد در تهیه نان ، کوبیده ، شیرینی پزی و ...استفاده می کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه بعضی نانوایها برای سرعت عمل بیشتر از جوش شیرین استفاده میکنند و وجود جوش شیرین سبب میشود تخمیر طبیعی صورت نگیرد و ترکیباتی مثل اسید فیتیک و فیتاز که در نان هستند شکسته نشوند.
حمید حکمت منش در ادامه افزود: بی کربنات سدیم به عنوان یک ماده قلیایی در ترکیب با اسید موجب آزاد شدن گاز دی اکسید کربن می شود و زمانیکه جوش شیرین به خمیر کیک یا نان افزوده می شود حباب های کوچک دی اکسید کربن در میان خمیر مانده و موجب پف کردن و برآمدگی میشوند.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج اذعان داشت: اضافه شدن جوش شیرین در کوبیده موجب میشود تا کباب حجیمتر شود
، از وا رفتن کباب کوبیده روی سیخ جلوگیری می کند و راحتتر به سیخ می چسبد و در صورت چربی گوشت بیش از اندازه باشد جوش شیرین چربی گوشت را کنترل میکند که این کار توسط افراد سودجو صورت میگیرد و خلاف استانداردهای بهداشت مواد غذایی می باشد.
وی یادآور شد: همچنین بعضی از تولید کنندگان مواد غذایی به دلیل حجیم ، لذیذترشدن و مدت ماندگاری بیشتر در تهیه این اقلام از جوش شیرین استفاده می کنند که خلاف مقرارت بهداشتی و به سلامتی جامعه زیان می رساند.
حمید حکمت منش خاطر نشان کرد: جوش شیرین به دلایل زیر در تهیه مواد غذایی ممنوع بوده:
1- جوش شیرین سبب میشود محیط دستگاه گوارش و معده قلیایی شود و در نتیجه عمل هضم در معده به سختی انجام گیرد و باعث مشکلات گوارشی و ایجاد اختلال در سیستم گوارش شود.
2- جوش شیرین باعث می شود که جذب املاح دو ظرفیتی مثل کلسیم ، آهن ، روی و ...دچار اختلال شده و جذب آنها را تا حد زیادی کاهش دهد و عوارضی مانند کم خونی ، فقرآهن ، کمبود کلسیم و ...را به دنبال دارد.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) در پایان اذعان داشت: جوش شیرین یا بی کربنات سدیم در تهیه مواد غذایی ممنوع بوده و به عنوان یک تمیز کننده سازگار با محیط زیست می باشد و بیشتر در شوینده ها کاربرد دارد.